Skip to main content

Lund University Publications

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Stroke och cerebrovaskulär sjukdom

Mätzsch, Thomas LU and Gottsäter, Anders LU (2007)
Abstract (Swedish)
Modern strokebehandling kräver att ett flertal olika specialiteter samverkar vilket gör kunskaper utöver det egna ämnesområdet nödvändiga.



Det har hittills saknats en bok som gör att specialisten inom såväl den öppna som slutna vården dels kan hålla sig à jour med det egna området, dels fördjupa sig i angränsande kunskapsområden med dess snabba förändringar.



Den första svenska boken om stroke och cerebrovaskulär sjukdom ger en bred översikt över de viktigaste aspekterna på en av våra stora folksjukdomar och omfattar såväl epidemiologiska fakta som den anatomiska och fysiologiska bakgrunden till stroke som en cerebrovaskulär sjukdom. Utöver de senaste diagnostiska metoderna tar den upp principiella... (More)
Modern strokebehandling kräver att ett flertal olika specialiteter samverkar vilket gör kunskaper utöver det egna ämnesområdet nödvändiga.



Det har hittills saknats en bok som gör att specialisten inom såväl den öppna som slutna vården dels kan hålla sig à jour med det egna området, dels fördjupa sig i angränsande kunskapsområden med dess snabba förändringar.



Den första svenska boken om stroke och cerebrovaskulär sjukdom ger en bred översikt över de viktigaste aspekterna på en av våra stora folksjukdomar och omfattar såväl epidemiologiska fakta som den anatomiska och fysiologiska bakgrunden till stroke som en cerebrovaskulär sjukdom. Utöver de senaste diagnostiska metoderna tar den upp principiella fakta om profylax och behandling samt resultat och rehabilitering. Nyare behandlingsformer som trombolys, interventionell kateterbehandling och endovaskulär stentning samt förändringar inom den öppna kirurgin redovisas utförligt.



Boken riktar sig till alla som är inblandade i behandling och vård av strokepatienter, i första hand specialister inom den öppna och slutna vården. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
editor
LU and LU
organization
publishing date
type
Book/Report
publication status
published
subject
pages
311 pages
publisher
Studentlitteratur AB
ISBN
9789144033914
language
Swedish
LU publication?
yes
additional info
The information about affiliations in this record was updated in December 2015. The record was previously connected to the following departments: Emergency medicine/Medicine/Surgery (013240200), Unit for Clinical Vascular Disease Research (013242410)
id
2b5159b3-dc4c-43e2-86f4-13e5953d6bd3 (old id 1140504)
date added to LUP
2016-04-04 11:51:01
date last changed
2018-11-21 21:07:36
@book{2b5159b3-dc4c-43e2-86f4-13e5953d6bd3,
  abstract     = {{Modern strokebehandling kräver att ett flertal olika specialiteter samverkar vilket gör kunskaper utöver det egna ämnesområdet nödvändiga.<br/><br>
<br/><br>
Det har hittills saknats en bok som gör att specialisten inom såväl den öppna som slutna vården dels kan hålla sig à jour med det egna området, dels fördjupa sig i angränsande kunskapsområden med dess snabba förändringar.<br/><br>
<br/><br>
Den första svenska boken om stroke och cerebrovaskulär sjukdom ger en bred översikt över de viktigaste aspekterna på en av våra stora folksjukdomar och omfattar såväl epidemiologiska fakta som den anatomiska och fysiologiska bakgrunden till stroke som en cerebrovaskulär sjukdom. Utöver de senaste diagnostiska metoderna tar den upp principiella fakta om profylax och behandling samt resultat och rehabilitering. Nyare behandlingsformer som trombolys, interventionell kateterbehandling och endovaskulär stentning samt förändringar inom den öppna kirurgin redovisas utförligt.<br/><br>
<br/><br>
Boken riktar sig till alla som är inblandade i behandling och vård av strokepatienter, i första hand specialister inom den öppna och slutna vården.}},
  editor       = {{Mätzsch, Thomas and Gottsäter, Anders}},
  isbn         = {{9789144033914}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Book Editor}},
  publisher    = {{Studentlitteratur AB}},
  title        = {{Stroke och cerebrovaskulär sjukdom}},
  year         = {{2007}},
}