Skip to main content

Lund University Publications

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Medicinsk fysik för gymnasielärare - en lyckad nät-/distanskurs för ökad kompetens och rekrytering

Jönsson, Bo-Anders LU and Berglund, Eva LU (2005) LTHs 3:e Pedagogiska inspirationskonferens, 2005
Abstract (Swedish)
Lärande över nätet innebär ett förändrat tänkande för både lärare och studenter. Med den lyckade fort- och vidareutbildningskursen medicinsk fysik för gymnasielärare som exempel, diskuteras i det följande lärandemodell, erfarenheter och faktorer som är viktiga för att nå framgång med en kurs. Det primära syftet med kursen är att ge fysiklärare bättre förutsättningar att undervisa fysik och teknik med tillämpningar från ett spännande fysikområde. Deltagarna styr i hög grad sitt eget lärande individuellt och kollaborativt utifrån uppgiftsspecifika lärandeaktiviteter. Examinationen på kursen sker genom peer review mellan grupperna samt feedback från läraren. Det sekundära syftet är att intressera gymnasieelever för fortsatta studier i fysik... (More)
Lärande över nätet innebär ett förändrat tänkande för både lärare och studenter. Med den lyckade fort- och vidareutbildningskursen medicinsk fysik för gymnasielärare som exempel, diskuteras i det följande lärandemodell, erfarenheter och faktorer som är viktiga för att nå framgång med en kurs. Det primära syftet med kursen är att ge fysiklärare bättre förutsättningar att undervisa fysik och teknik med tillämpningar från ett spännande fysikområde. Deltagarna styr i hög grad sitt eget lärande individuellt och kollaborativt utifrån uppgiftsspecifika lärandeaktiviteter. Examinationen på kursen sker genom peer review mellan grupperna samt feedback från läraren. Det sekundära syftet är att intressera gymnasieelever för fortsatta studier i fysik och teknik, men särskilt till ökad förståelse för strålning och dess medicinska tillämpningar. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
and
organization
publishing date
type
Chapter in Book/Report/Conference proceeding
publication status
published
subject
keywords
studentrekrytering, gymnasielärare: medicinsk fysik, fort- och vidarebildning, nätkurs, SoTL
categories
Higher Education
host publication
[Host publication title missing]
publisher
Lunds Tekniska Högskola
conference name
LTHs 3:e Pedagogiska inspirationskonferens, 2005
conference location
Lund, Sweden
conference dates
2005-05-31 - 2005-05-31
language
Swedish
LU publication?
yes
id
d7eddf83-ce7f-4002-9d19-c4e36e6a2efa (old id 1626572)
date added to LUP
2016-04-04 12:23:47
date last changed
2018-11-21 21:10:43
@inproceedings{d7eddf83-ce7f-4002-9d19-c4e36e6a2efa,
  abstract     = {{Lärande över nätet innebär ett förändrat tänkande för både lärare och studenter. Med den lyckade fort- och vidareutbildningskursen medicinsk fysik för gymnasielärare som exempel, diskuteras i det följande lärandemodell, erfarenheter och faktorer som är viktiga för att nå framgång med en kurs. Det primära syftet med kursen är att ge fysiklärare bättre förutsättningar att undervisa fysik och teknik med tillämpningar från ett spännande fysikområde. Deltagarna styr i hög grad sitt eget lärande individuellt och kollaborativt utifrån uppgiftsspecifika lärandeaktiviteter. Examinationen på kursen sker genom peer review mellan grupperna samt feedback från läraren. Det sekundära syftet är att intressera gymnasieelever för fortsatta studier i fysik och teknik, men särskilt till ökad förståelse för strålning och dess medicinska tillämpningar.}},
  author       = {{Jönsson, Bo-Anders and Berglund, Eva}},
  booktitle    = {{[Host publication title missing]}},
  keywords     = {{studentrekrytering; gymnasielärare: medicinsk fysik; fort- och vidarebildning; nätkurs; SoTL}},
  language     = {{swe}},
  publisher    = {{Lunds Tekniska Högskola}},
  title        = {{Medicinsk fysik för gymnasielärare - en lyckad nät-/distanskurs för ökad kompetens och rekrytering}},
  year         = {{2005}},
}