Skip to main content

Lund University Publications

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Erfarenheter av kommunikation av projektarbetens pedagogiska syften

Borell, Jonas LU orcid and Gudmundsson, Anders LU (2006) 4:e pedagogiska inspirationskonferensen, 2006
Abstract (Swedish)
Vi har tidigare rapporterat hur vi i pedagogisk utveckling av en kurs valt att försöka stärka studenternas förståelse av kursens pedagogiska process [1]. En central idé var att tydliggöra syftet med projektarbete i kursen, genom att förklara att det är tänkt som ett inlärningsprojekt och inte som ett tillämpningsprojekt. Vi har nu följt upp de förändringar vi efter vårt tidigare paper gjort i kursen, och undersökt effekterna av dem. I detta paper presenterar vi förändringarna som gjordes i kursens genomförande. Vi redogör också för hur studenterna uppfattat kursens pedagogiska idé och för de förändringar av studenternas studieresultat vi observerat. Med dessa utgångspunkter diskuteras utfallet av vår kursutveckling, och praktiska... (More)
Vi har tidigare rapporterat hur vi i pedagogisk utveckling av en kurs valt att försöka stärka studenternas förståelse av kursens pedagogiska process [1]. En central idé var att tydliggöra syftet med projektarbete i kursen, genom att förklara att det är tänkt som ett inlärningsprojekt och inte som ett tillämpningsprojekt. Vi har nu följt upp de förändringar vi efter vårt tidigare paper gjort i kursen, och undersökt effekterna av dem. I detta paper presenterar vi förändringarna som gjordes i kursens genomförande. Vi redogör också för hur studenterna uppfattat kursens pedagogiska idé och för de förändringar av studenternas studieresultat vi observerat. Med dessa utgångspunkter diskuteras utfallet av vår kursutveckling, och praktiska rekommendationer av generaliserbart slag ges. Att öppet kommunicera projektarbetets tänkta funktion som en motor och ett skelett i studieprocessen tycks vara positivt för studenternas upplevelse av kursmål, för deras självreglering av studieprocessen, och för kvaliteten hos deras studieresultat. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
author
and
organization
publishing date
type
Chapter in Book/Report/Conference proceeding
publication status
published
subject
keywords
samverkan, kursutveckling, inlärningsprojekt, SoTL, pedagogisk process
categories
Higher Education
host publication
Proceedings från 4:e pedagogiska inspirationskonferensen
pages
4 pages
publisher
Lunds Tekniska Högskola
conference name
4:e pedagogiska inspirationskonferensen, 2006
conference location
Lund, Sweden
conference dates
2006-06-01
language
Swedish
LU publication?
yes
id
a2658cdb-4e82-4584-98d5-766f35fc1b13 (old id 1711952)
date added to LUP
2016-04-04 10:17:08
date last changed
2021-03-27 02:19:56
@inproceedings{a2658cdb-4e82-4584-98d5-766f35fc1b13,
  abstract     = {{Vi har tidigare rapporterat hur vi i pedagogisk utveckling av en kurs valt att försöka stärka studenternas förståelse av kursens pedagogiska process [1]. En central idé var att tydliggöra syftet med projektarbete i kursen, genom att förklara att det är tänkt som ett inlärningsprojekt och inte som ett tillämpningsprojekt. Vi har nu följt upp de förändringar vi efter vårt tidigare paper gjort i kursen, och undersökt effekterna av dem. I detta paper presenterar vi förändringarna som gjordes i kursens genomförande. Vi redogör också för hur studenterna uppfattat kursens pedagogiska idé och för de förändringar av studenternas studieresultat vi observerat. Med dessa utgångspunkter diskuteras utfallet av vår kursutveckling, och praktiska rekommendationer av generaliserbart slag ges. Att öppet kommunicera projektarbetets tänkta funktion som en motor och ett skelett i studieprocessen tycks vara positivt för studenternas upplevelse av kursmål, för deras självreglering av studieprocessen, och för kvaliteten hos deras studieresultat.}},
  author       = {{Borell, Jonas and Gudmundsson, Anders}},
  booktitle    = {{Proceedings från 4:e pedagogiska inspirationskonferensen}},
  keywords     = {{samverkan; kursutveckling; inlärningsprojekt; SoTL; pedagogisk process}},
  language     = {{swe}},
  publisher    = {{Lunds Tekniska Högskola}},
  title        = {{Erfarenheter av kommunikation av projektarbetens pedagogiska syften}},
  url          = {{https://lup.lub.lu.se/search/files/5504845/1711953.pdf}},
  year         = {{2006}},
}