Skip to main content

Lund University Publications

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Kris och kultur : kulturvetenskapliga perspektiv på kunskap, estetik och historia

Arvidson, Mats LU orcid ; Geisler, Ursula LU and Hansson, Kristofer LU (2013)
Abstract (Swedish)
Dagligen nås vi av nyheter om olika kriser: ekonomiska kriser, långdragna konflikter, länder som hamnat i förhandlingskriser, kändisar som intervjuas om sina senaste kriser mitt i livet, politiska ledare som handlat tvivelaktigt och försatt sitt parti eller sitt land i kris. Det kan upplevas som om vi idag befinner oss mitt i krisernas tid. Det korta 1900-talet vittnar också om krisernas ständiga närvaro. Men i själva verket är krisen varken något unikt för vår egen samtid eller för 1900-talet. I denna antologi synliggör ett antal forskare och doktorander krisen som begrepp och hur kriser tar plats i olika sammanhang. Bokens författare presenterar också perspektiv på hur kris används inom den egna forskningen, som ett sätt att benämna... (More)
Dagligen nås vi av nyheter om olika kriser: ekonomiska kriser, långdragna konflikter, länder som hamnat i förhandlingskriser, kändisar som intervjuas om sina senaste kriser mitt i livet, politiska ledare som handlat tvivelaktigt och försatt sitt parti eller sitt land i kris. Det kan upplevas som om vi idag befinner oss mitt i krisernas tid. Det korta 1900-talet vittnar också om krisernas ständiga närvaro. Men i själva verket är krisen varken något unikt för vår egen samtid eller för 1900-talet. I denna antologi synliggör ett antal forskare och doktorander krisen som begrepp och hur kriser tar plats i olika sammanhang. Bokens författare presenterar också perspektiv på hur kris används inom den egna forskningen, som ett sätt att benämna fenomen och möjliggöra dramatisering, kritik och förståelse. Kris är inte bara ett fenomen att studera, utan också en metod för undersökning. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
editor
LU orcid ; LU and LU
organization
publishing date
type
Book/Report
publication status
published
subject
keywords
Kris, kultur, kunskap, estetik, historia, kulturvetenskap
pages
206 pages
publisher
Sekel Bokförlag
ISBN
978-91-87199-09-7
project
Program K.
language
Swedish
LU publication?
yes
id
ed69d9b4-c930-454f-9fb1-a2546259bad0 (old id 3054710)
date added to LUP
2016-04-04 12:19:45
date last changed
2021-12-03 08:21:14
@book{ed69d9b4-c930-454f-9fb1-a2546259bad0,
  abstract     = {{Dagligen nås vi av nyheter om olika kriser: ekonomiska kriser, långdragna konflikter, länder som hamnat i förhandlingskriser, kändisar som intervjuas om sina senaste kriser mitt i livet, politiska ledare som handlat tvivelaktigt och försatt sitt parti eller sitt land i kris. Det kan upplevas som om vi idag befinner oss mitt i krisernas tid. Det korta 1900-talet vittnar också om krisernas ständiga närvaro. Men i själva verket är krisen varken något unikt för vår egen samtid eller för 1900-talet. I denna antologi synliggör ett antal forskare och doktorander krisen som begrepp och hur kriser tar plats i olika sammanhang. Bokens författare presenterar också perspektiv på hur kris används inom den egna forskningen, som ett sätt att benämna fenomen och möjliggöra dramatisering, kritik och förståelse. Kris är inte bara ett fenomen att studera, utan också en metod för undersökning.}},
  editor       = {{Arvidson, Mats and Geisler, Ursula and Hansson, Kristofer}},
  isbn         = {{978-91-87199-09-7}},
  keywords     = {{Kris; kultur; kunskap; estetik; historia; kulturvetenskap}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Book Editor}},
  publisher    = {{Sekel Bokförlag}},
  title        = {{Kris och kultur : kulturvetenskapliga perspektiv på kunskap, estetik och historia}},
  url          = {{https://lup.lub.lu.se/search/files/35548469/Kris_och_kultur._Sekel.pdf}},
  year         = {{2013}},
}