Skip to main content

Lund University Publications

LUND UNIVERSITY LIBRARIES

Sätt och apparat för provtagning av reaktiva föreningar i en aerosol

Spanne, Mårten ; Bohgard, Mats LU and Akselsson, Roland LU (2002) 518189
Abstract (Swedish)
Submikrona partiklar som innehåller reaktiva föreningar i en provaerosol uppsamlas för kemisk bestämning av partiklarna, utan oönskade förändringar i den kemiska sammansättningen hos partiklarna. En känd reagensvätska levereras till ett poröst material i fluidkommunikation med provaerosolen, och reagensvätskan bringas att förångas till en ånga med tillhanddahållna uppvärmningsorgan. Reagensångan blandas med provaerosolen till en resulterande aerosolblandning, vilken överförs till en kondensationsenhet där reagensångan kondenserar på partiklarna hos aerosolen varigenom en kemisk reaktion orsakas mellan reagensen och de reaktiva föreningarna hos partiklarna. Ett stabilt derivat erhålles, vilket uppsamlas med en partikeluppsamlingsanordning... (More)
Submikrona partiklar som innehåller reaktiva föreningar i en provaerosol uppsamlas för kemisk bestämning av partiklarna, utan oönskade förändringar i den kemiska sammansättningen hos partiklarna. En känd reagensvätska levereras till ett poröst material i fluidkommunikation med provaerosolen, och reagensvätskan bringas att förångas till en ånga med tillhanddahållna uppvärmningsorgan. Reagensångan blandas med provaerosolen till en resulterande aerosolblandning, vilken överförs till en kondensationsenhet där reagensångan kondenserar på partiklarna hos aerosolen varigenom en kemisk reaktion orsakas mellan reagensen och de reaktiva föreningarna hos partiklarna. Ett stabilt derivat erhålles, vilket uppsamlas med en partikeluppsamlingsanordning för efterföljande analys. (Less)
Please use this url to cite or link to this publication:
inventor
Spanne, Mårten ; LU and LU
organization
publishing date
type
Patent
publication status
published
subject
keywords
aerosol, provtagningsanordning
patent number
518189
language
Swedish
LU publication?
yes
additional info
Year of approval: 2002
id
64309f3a-7267-48b8-a1b8-36fc92baf5b0 (old id 4378391)
date added to LUP
2016-04-04 13:56:31
date last changed
2018-11-21 21:17:19
@misc{64309f3a-7267-48b8-a1b8-36fc92baf5b0,
  abstract     = {{Submikrona partiklar som innehåller reaktiva föreningar i en provaerosol uppsamlas för kemisk bestämning av partiklarna, utan oönskade förändringar i den kemiska sammansättningen hos partiklarna. En känd reagensvätska levereras till ett poröst material i fluidkommunikation med provaerosolen, och reagensvätskan bringas att förångas till en ånga med tillhanddahållna uppvärmningsorgan. Reagensångan blandas med provaerosolen till en resulterande aerosolblandning, vilken överförs till en kondensationsenhet där reagensångan kondenserar på partiklarna hos aerosolen varigenom en kemisk reaktion orsakas mellan reagensen och de reaktiva föreningarna hos partiklarna. Ett stabilt derivat erhålles, vilket uppsamlas med en partikeluppsamlingsanordning för efterföljande analys.}},
  author       = {{Spanne, Mårten and Bohgard, Mats and Akselsson, Roland}},
  keywords     = {{aerosol; provtagningsanordning}},
  language     = {{swe}},
  note         = {{Patent, Patent Number: 518189}},
  title        = {{Sätt och apparat för provtagning av reaktiva föreningar i en aerosol}},
  url          = {{https://lup.lub.lu.se/search/files/6241997/4378392.pdf}},
  year         = {{2002}},
}